Ne vždycky je čas na to, abychom zamířili do restaurace na Stodolní v Ostravě. Jenže někdy je chuť tak silná, že i přesto si nechceme odepřít dokonalý steak, který ve steak housu v Ostravě mají. Proto se rozhodneme si dokonalý steak připravit v pohodlí domova. Na internetu je ostatně mnoho návodů na to, jak si připravit dokonalý steak. I když se sice nikdy nepřiblíží steaku ze zmiňované luxusní restaurace v Ostravě, alespoň uspokojí naše chuťové buňky. Pokud tedy steak dobře ochutíme. 

Při přípravě steaku jsou důležité dvě věci, a sice výběr vhodného masa a také správné ochucení. Maso je opravdu základ, to vám ostatně potvrdí nejeden zkušený šéfkuchař. Zatímco s výběrem masa vám mohou pomoct řezníci v řeznictví, s ochucením vám už neporadí. S tím vám proto poradíme my. 

Hodně soli, v té je síla

Pokud jste se rozhodli připravit si steak doma, určitě se pouštíte hned do jeho ochucování. Nabízí se však otázka, jak steak správně ochutit? Zeptali jsme se nejlepších kuchařů, kteří nás přesvědčili o jednom, a sice o tom, že v soli je síla. 

U steaku platí, že jedna čajová lžička soli patří na půl kila masa, a to z obou stran. V ideálním případě steak solte asi čtyřicet minut před samotnou přípravou. Během této doby se navrátí vlhkost do masa, která se po nanesení soli vytratila. Navíc dojde ke změkčení masa. 

Nepřehánějte to s kořením ani s marinádou

Nejeden šéfkuchař tvrdí, že maso bychom měli mluvit samo za sebe. Steaky nejsou dobré, pokud to přeženete s marinádou nebo s nejrůznějším kořením. Maso je nejlepší jen dostatečně osolené, maximálně naložené v množství bylinek a kvalitního oleje. U steaku zkrátka platí, že v jednoduchosti je síla, a tak se toho držte.

Pokud přece jen chcete steak dochutit nějakou marinádou, na trhu jich najdete několik. Případně si můžete připravit i domácí marinádu, která bude přesně vyhovovat vašim požadavkům.